joi, 17 decembrie 2009

Noi, Traian Băsescu

Absolut previzibil. Din nou Boc. Şi un semnal clar pentru opozanţi : noi, Traian Băsescu, suntem la putere cinci ani de-acum încolo. Singuri, aşa cum ne place şi cum ne-am dorit-o. Vom racola parlamentari, vom dezbina partidele din opoziţie. La PSD e limpede deja că va fi măcel. Nu mai trebuie să facem noi ceva. Liberalilor le-am aruncat o nadă; i-am făcut să înţeleagă fără dubii că doar din cauza lui Crin n-au înhăţat nimic. Noi am fi fost buni cu ei. Le-am fi dat. Acum pot să tragă concluzia şi să decidă: mai vor să fie băieţi răi? Cu buzunare goale?
Şi poporului i-am explicat clar: am pus şaua pe politicieni. Guvern până pe 23 decembrie, buget până pe 16 ianuarie, dacă vrem bani de la FMI. Bani de papa, cum zicea un clasic în viaţă, maestrul Pogea. Comentează cineva ?

Despre Boc, nimic.

5 comentarii:

  1. În primul rând dacă era absolut previzibil atunci e bine pentru că înseamnă că n-are nimeni a se mira de nimic - doar n-au fost luaţi prin surpindere.
    Un semn de întrebare cu privire la semnalul pentru opzanţi şi asta pentru că nu cred că aceasta a fost intenţia lui Băsescu (adică de a da un semnal pentru opozanţi). Asta pentru că mie mi se pare că mai înainte de semnalul pentru opzanţi este mai importantă propria piele - pe care nimeni din "mogulii" PDL (Blaga, Videanu, Berceanu ş.a.) nu a vrut să o pună la murat pentru măsurile dure care trebuie luate de către biciul FMI cu mâna premierului român - indiferent cine ar fi acesta (apropo nu ştiu dască aţi văzut bucuria sinceră şi uşurarea lui Blaga când vorbea despre faptul că Boc a fost renominalizat premier). Cât despre măcelul de la PSD doar intrarea la guvernare ar fi putut salva pielea echipei de la şefia acestui partid - o intrare la guvernare pe care, din spusele lui Marian Sârbu - Geoană ar fi putut să o accepte, asta sub rezerva că lui Marian Sârbu i s-a trecut caşcavalul pe la nas.
    Iar în ceea ce îi priveşte pe liberali continui să cred că vinovatul pentru ceea ce se întâmplă în acest partid este acelaşi Crin George etc. şi asta pentru cămaşa roşie pe care a îmbrăcat-o cu foarte mare grabă - e drept aceeaşi cămaşă roşie care, dacă ar fi câştigat Geoană i-ar fi adus cununa cu lauri.
    Una peste alta, pentru că tot nu mai surprinde nimic, ar trebui felicitaţi cei care au pierdut alegerile: şi aceştia nu sunt cei de la PDL, care au câştigat prin marinarul lor, nu sunt nici cei de la PSD pentru că Geoană a câştigat dar marinarul i-a furat victoria, nici cei de la PNL pentru că şi ei au câştigat acelaşi lucru ca Geoană şi în aceeaşi măsură, ci PRM şi UDMR pe care i-aş pune să facă singuri un guvern cu Marko la apărare şi Vadim la interne, Marko la turism şi Vadim la tineret şi sport, Marko la sănătate (că pe Vadim nu-l putem pune la medicamente) şi Vadim la educaţie, Marko la transporturi şi infrastructură şi Vadim la economie, finanţe şi ce-a mai rămas. Normal că, datorită vârstei, dl. Bolcaş ar fi prim ministru (apropo de Bolcaş,ştie cineva când o să fie decanul de vârstă al Parlamentului?)

    RăspundețiȘtergere
  2. super tare titlul de pe antena 3 a mogulului, altul decât pdl-ii: "Boc 4 surpriza lui Băsescu 2".
    Hai că-şi merită şi Dana Grecu bănişorii pe ziua de azi

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mai erau unii care-si faceau iluzii ca in cel de-al doilea mandat, Base va fi altfel decat in primul. Hai sa fim seriosi !

    RăspundețiȘtergere
  4. Un banc:

    Băsescu, Antonescu, Geoană în savană. Li se face foame, nimic de mâncare...

    Antonescu: Hai, băi nene, să căutăm ceva, n-are rost să stăm aşa...

    Zis şi făcut. Se duce fiecare să caute. Antonescu nu găseşte nimic, se întoarce pe seară la bază, mort de foame. Simte miros de grătar. Când ajunge, dă peste Băsescu, pregătind grătarul.

    Antonescu: Bravo, dom'ne, se vede că eşti un om care se descurcă. Eşti tare! Să ştii că, de fapt, nu mi-a plăcut niciodată Geoană...

    Băsescu: Nu-ţi place, nu mănânci!

    RăspundețiȘtergere
  5. @dan: interesant ce-mi spui, si-ti dau dreptate. Raman la parerea ca Boc e si un semnal catre opozanti, dar, cum ai spus, e in primul rand un efect al bataliei din PDL
    @Dragos: bun!

    RăspundețiȘtergere

 
toateBlogurile.ro