marți, 8 decembrie 2009

Trei dileme

Paradoxul lui Basescu : cu cat conduce mai prost, cu atat mai multi romani emigreaza. Cu cat mai multi emigranti, cu atat mai multe voturi pentru el. Asadar, concluzia e logica: pentru a fi votat, trebuie sa fie un presedinte cat mai prost. Dar e asta un paradox real in Romania?

Umoarea lui Ciutacu: 'Dacă mai aud pe cineva cu grija noastră faţă de soarta românilor de la Chişinău, îl scuip între ochi! E valabil şi pentru cei care propăvăduiesc necesitatea democratică de a da unora care trăiesc în afara graniţelor dreptul de a decide soarta celor care trăiesc înlăuntrul aceloraşi graniţe.' Nu numai celor din afara granitelor, domnule Ciutacu! Sa luam dreptul la vot si sibienilor, aradenilor sau clujenilor! Iarba rea din holde piara!
Uneori, somnul ratiunii mai naste si comentatori TV...

Vexatiunea lui Dragnea: 'PDL a falsificat alegerile'. Da. E vorba de Dragnea Liviu. Cetateanul Dragnea nu e varul Lizucai din Dumbrava minunata, ci judele si jupanul de Teleorman. Ultimul articol relevant despre persoana dumisale a aparut in Catavencu si arata cam asa. Faptul ca liderii PSD l-au scos tocmai pe el la inaintare in chestiunea fraudei arata gradul de deruta din partid. Sau, poate, chestiunea are o logica : au trimis specialistul.

3 comentarii:

  1. Aş îndrăzni să propun şi eu o dilemă. I-aş zice "Dilema spectatorului" şi aş observa că e o dilemă stufoasă. Iată acum în ce constă ea:
    Ce să faci? Să ţii cu cineva când vin alegerile sau să nu ţii?
    Dacă nu ţii, viaţa pe timp de campanie îţi devine insuportabilă - începi să trăieşti în mijlocul unui trib de maimuţe urlătoare, organizat pe trei schimburi... N-ai încotro, decât să capeţi insomnie, mai bine ţii cu careva, te bagi în concert!
    Dar dacă ţii, apare o nouă dilemă: inevitabil, cel (sau cei) cu care ţii o să piardă sau o să câştige. În caz că pierde, te simţi de parcă ai fi pierdut tu. Eşti abandonat într-un colţ, maltratat de prieteni şi rude, ros de remuşcări etc. Cu greu mai scoţi capul în lume o vreme... Dacă însă candidatul (candidaţii) câştigă - e şi mai periculos. Mulţi ani de atunci înainte toţi se vor uita la tine cu obidă: "Tu eşti ăla care i-ai adus pe ăştia la putere!".

    Cum se iese din această dilemă?
    "Din această dilemă nu puteţi ieşi. Am zis!"

    RăspundețiȘtergere
  2. Se iese din dilema asta, se iese...n-ai decat, dupa ce vin 'ai tai' la putere, sa dai putin din coate si sa obtii un post caldicel, sau un contractut, ceva acolo. Si-apoi obiditii care s-or uita la tine cas, o sa-i vezi ca printr-o ceata.Asta numai daca o sa vrei sa-ti arunci privirea inspre ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci soluţia e să fii jucător, nu spectator...
    Teoria jucătorului îmi aduce aminte de cineva, sau mi se pare mie?

    RăspundețiȘtergere

 
toateBlogurile.ro