marți, 15 decembrie 2009

Zapada-i sora cu romanul

Da, e zapada. Romaneasca, nu de import. Zapada romaneasca o recunosti imediat. Vine pe neasteptate, chiar daca meteorologii o anunta cu o saptamana inainte. Spre deosebire de zapezile de import, ea sade pe mijlocul drumurilor, si nu pe margine, frumos aliniata. Zapada noastra are personalitate, dac-o enervezi rupe picioare si buseste masini. Ea provoaca nervi si injuraturi. Si e vicleana, nu va lasati inselati de inocenta albului. De fiecare data ii pacaleste pe responsabilii care spun : 'anul asta n-o sa ne mai ia prin surprindere'. Pe scurt, are calitatile si defectele noastre. Pentru ca, daca nu stiati, zapada e sora cu romanul.

P.S. Se pare ca autoritatile incep sa-si dea seama de adevarul celor scrise mai sus. Primarul Vanghelie a si actionat in acest sens, nemaiincheind contract, anul acesta, cu vreo firma de deszapezire. Bravos! Hai ca se poate!

Un comentariu:

  1. Asa este : zapada romaneasca nu se poate compara cu aia nemteasca sau austriaca. Zapada romaneasca e unica, asa cum nici romanul n-are pereche pe mapamond !

    RăspundețiȘtergere

 
toateBlogurile.ro